Sorg

Sorg er en naturlig reaktion på at have mistet en tæt relation til et andet menneske. Nogle har kaldt sorg for kærlighedens pris.

Når du får brug for hjælp til sorgarbejdet handler det om, at sorgen er blevet kompliceret af forhold omkring dødsfaldet eller af relationen til den afdøde. Måske er der tale om en særligt tæt og meningsfyldt relation, som det opleves svært eller næsten umuligt nu at skulle leve uden, eller der kan være tale om særligt komplicerede forhold omkring dødsfaldet, der gør, at der er mange lag af følelser og måske chok forbundet med dødsfaldet, som du har brug for at få hjælp til at bearbejde.

Her vil teknikker fra sorgteorier kunne hjælpe os med at afklare, hvad der er grunden til, at der er tale om kompliceret sorg. Men også teknikker fra narrativ terapi, som kan hjælpe dig med at få andre vinkler på dit forhold til den afdøde og den plads den afdøde har i dit liv fremover.

Endelig kan der være brug for at arbejde med kropsbaserede chokreaktioner – reaktioner der kan vise sig, som en tilstand, hvor man føler sig stivnet eller frosset fast i sorgen. Her vil det være relevant at arbejde med den måde følelserne sidder fast i kroppen.