Behandling

Behandlingsforløb

Nogle gange spørger folk mig om det, de bøvler med, er grund nok til at opsøge en psykolog? Jeg har den holdning, at hvis du selv kunne løse dit problem, så havde du helt sikkert gjort det. Så når du oplever at have forsøgt at løse dit problem selv, og ikke kunne det, er det grund nok til at opsøge en psykolog. Så kan vi sammen se på problemet og finde den løsning, der er mest brugbar for dig.

Et behandlingsforløb vil ofte være 5-10 gange, hvor vi mødes hver eller hver anden uge. Jeg tilbyder brug af mange forskellige metoder i behandlingen afhængigt af din problematik, og hvad du trives bedst med.

Behandlingen foregår oftes hvor vi mødes i mit klinik lokale, men der er også mulighed for hjemme behandling og online behandling.  Online behandling forudsætter, at du befinder dig et uforstyrret ikke offentligt sted.

Til forskellige angstproblematikker vil det f.eks. oftest være den kognitive tilgang med brug af teknikker til at relativere angsten og hjælp til at kunne bruge forskellige selvberoligelses teknikker til at kunne imødegå de angstfyldte situationer.

Ved selvværdsproblematikker vil en tilgangsvinkel med brug af jegfokuseret teknikker oftest være at foretrække, ved stressbehandling er der også ofte behov for fokusering på egenomsorg og grænsesætning, og ved tilbud til børn og unge kan alt fra rådgivning af det omgivende netværk af forældre og voksne til forskellige kognitive terapitilbud, legeterapi og mentaliseringsterapeutiske tilgange tages i anvendelse.

Ved de fleste problematikker vil det være relevant at arbejde med hjælp til erkendelse af de svære følelser og regulering af disse.

Herunder har jeg beskrevet nogle af de grunde eller problemer, som folk kan have til at opsøge mig.