Unge med ondt i livet

Som ung kan du opleve at der er mange krav til dig, som du synes du skal leve op til, og som får dig til at tvivle på, om du er god nok, som du er.

Ungdomstiden er en tid, hvor du mere og mere spejler dig i de forventninger, du føler, du skal leve op til, for at få et godt liv. Så kan der opstå spørgsmål som, hvad skal jeg uddanne mig til? Er det jeg kan godt nok? Hvem skal jeg være sammen med? Ser jeg godt nok ud? Er jeg god nok? Måske har du svært ved at svare på de spørgsmål på en måde, som du er glad for, og det kan give dig problemer med selvnedvurdering, der igen kan give dig følelsesmæssige problemer – måske angst eller depressivitet.

Det er også den tid, hvor du går fra at have brug for at få støtte og kærlighed fra familien til at have mere brug for at finde venskab og støtte fra jævnaldrende, der ligner dig selv og har nogle af de samme mål, som du har i livet. Det kan være en svær overgang, at skulle finde ind i den gruppe af venner eller det parforhold eller den arbejdsplads, hvor du føler dig godt tilpas.

I terapien vil vi arbejde med at hjælpe dig med at have et bedre forhold til og samarbejde med dig selv. Det er dig selv, du skal være allermest sammen med hele livet igennem, så det er vigtigt, at du kan behandle dig selv ordentlig. Og så er det grundlaget for at kunne skabe gode sunde relationer til andre. Det kan også være, at vi opdager, at du har forskellige grunde til at behandle dig selv dårligt – det kan være, at du er blevet mobbet, holdt udenfor, ikke fået støtte og opbakning fra din familie i din opvækst eller måske oplevet overgreb fysisk eller psykisk. Det vil terapien også give mulighed for, at vi får bearbejdet i fællesskab.

Som ung har du brug for at blive mødt, i det du oplever vanskeligt, og hjælp med at afklare veje for at komme videre, med mulighed for at få bearbejdet spørgsmål som selvværd, selvtillid, identitet, men også vanskeligheder som præstationsangst, spiseforstyrrelser og tvangspræget adfærd, kan du opleve behov for behandling for.